Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

~Άρθρο από την tzoulia-lina στο starblog~

Διαγωνίσματα και οργάνωση!


Γεια σας!

Τα διαγωνίσματα έφτασαν και για άλλη μία φορά το άγχος θα μας κυβερνάει. Μην μου αγχώνεστε όμως, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι σωστό διάβασμα και θετικές σκέψεις.

Σημαντικό είναι, όταν ο καθηγητής/καθηγήτρια σας λέει τι πρέπει να διαβάζετε, να σημειώνετε σε μία κόλλα την σελίδα που σας λέει και το τί πρέπει να μάθετε. Έπειτα, αυτήν την κόλλα θα τη βάλετε σε μία ζελατίνα στο φάκελο σας. Σε αυτή τη ζελατίνα, μπορείτε να βάζετε και τις άλλες κόλλες για να είναι περισσότερο τακτοποιημένα. Όταν πάτε σπίτι και ξεκινήσετε το διάβασμα, μόλις τελειώνετε με κάτι, να το σβήνετε από πάνω με μουτζούρα. Με αυτό τον τρόπο νιώθετε μεγάλη ανακούφιση! Καλό είναι να τρώτε κάποιο φρούτο πριν ξεκινήσετε το διάβασμα και κατά την διάρκεια της μελέτης σας, να πίνετε πολύ νερό! Για να μην σηκώνεστε συνέχεια, να έχετε δίπλα σας ένα μπουκαλάκι.

Ξέρω ότι πολλές φορές ο μόνος τρόπος για κάποια πράγματα είναι η αποστήθιση, αλλά πριν να μάθετε απ'έξω κάτι να το λέτε με δικά σας λόγια. Δοκιμάστε να πάτε μπροστά στον καθρέπτη και να λέτε το μάθημα ή ακόμα καλύτερα να γράφετε σε ένα πρόχειρο πολλές φορές κάτι δύσκολο ώστε να το μάθετε γρηγορότερα.

Πριν το διαγώνισμα, να τρώτε λίγη σοκολάτα και ξαναλέω... να πίνετε νερό! Να κάνετε θετικές σκέψεις και αν δεν καταφέρνετε να γράψετε όσο καλά θέλατε, δεν πειράζει. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος για ένα διαγώνισμα!

Tips:
1) Σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά, δοκιμάστε να λύνετε ασκήσεις μόνοι σας. Για παράδειγμα, ξανακάντε μία άσκηση ΣΟΣ και αν την έχετε ξανακάνει δεν πειράζει. 
2) Αν έχετε μεγαλύτερα αδέρφια, ζητήστε βοήθεια!
3) Πριν πάτε για ύπνο, κάντε μια γρήγορη επανάληψη. Το ίδιο και το πρωί!


Μόλις διορθωθούν τα διαγωνίσματα σας, να δείτε που κάνατε λάθη και να ξαναδουλέψετε σε αυτά. Φιλάκια πολλά και καλή επιτύχια.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μπράβο! Συγχαρητήρια! Το χρειαζόμασταν αυτό!

Φιλιά, goldmissflower

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου