Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το τέλειο cat eye eyeliner!!

Γειά σας,
Πόσο μας ταλαιπωρεί αυτή γραμμή του eyeliner αλλά και πόσο την αγαπάμε!Προσωπικά, είναι από τα αγαπημένα μου μακιγιάζ, αν και σπάνια το πετυχαίνω! Το θεωρώ ότι συνδυάζει την απλότητα με τη θηλυκότητα στο μέγιστο βαθμό. Με μια γραμμή eyeliner, πολύ μάσκαρα και ένα έντονο κραγιόν, έχεις  το τέλειο σικ μακιγιάζ, ιδανικό για το καλοκαιράκι που δεν μας αρέσουν τα βαριά  makeup.

H ιστορία του eyeliner είναι πολύ παλιά όσο και η γυναικεία κοκεταρία. Πρώτες οι αρχαίες Αιγύπτιες το χρησιμοποίησαν όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για να προστατέψουν τα μάτια τους από την άμμο της ερήμου. Το 1920 η ανακάλυψη του τάφου του Τουτανχαμόν, έφερε το συγκεκριμένο μυστικό ομορφιάς στο Δυτικό κόσμο ως ένα έθνικ και ταυτόχρονα δραματικό στοιχείο. Οι σταρ του κινηματογράφου το υιοθέτησαν και σιγά σιγά έγινε απαραίτητο στοιχείο του γυναικείου μπουντουάρ. Τις δόξες του έζησε την δεκαετία του εξήντα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το  θρυλικό σέξι βλέμμα της Brigitte Bardot;




Επειδή λοιπόν το αγαπώ αυτό το στυλ αλλά με έχει ταλαιπωρήσει πολύ, έψαξα και βρήκα τεχνικές οι οποίες μπορούν να μας καθοδηγήσουν βήμα βήμα πως να πετύχουμε την τέλεια γραμμή eyeliner!

Πρώτη τεχνική με σελοτέιπ








Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες χρειάζεστε σελοτέιπ και ένα καλό eyeliner. Σχηματίζετε με το σελοτέιπ την επιθυμητή γραμμή και βάφετε στην γωνία. Αφαιρείτε τα σελοτέιπ και έτοιμο τέλειο cat eye!!





Δεύτερη τεχνική με πολύ λεπτό πινέλο eyeliner



Αυτά τα πινέλα eyeliner είναι πολύ βολικά, εφόσον εξασκηθείς! Πάμε να δούμε τα βήματα:
  1. Βουτήξτε το πινελάκι σε μικρή ποσότητα eyeliner. Ακριβώς από την γωνία του ματιού, σχηματίζετε με την κοφτή πλευρά του πινέλου μια ανοδική γραμμή όπως στην φωτογραφία.
  2. Από την άκρη την γραμμή, σχηματίζετε με αντίθετη κατεύθυνση άλλη μία γραμμή προς το μάτι, φτιάχνοντας ένα τριγωνάκι.
  3. Γεμίζετε το τριγωνάκι και έτοιμο!






Τρίτη τεχνική με eyeliner σε στυλό!




Παρόμοια τεχνική με την προηγούμενη αλλά σε αυτή την περίπτωση ξεκινάει ανάποδα:

  1. Σχηματίζετε μία γραμμή σύριζα στις βλεφαρίδες, από την μία άκρη του ματιού ως την άλλη.
  2. Στο τέλος της γραμμής, σχηματίζετε μία ανοδική γραμμή.
  3. Με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν, ενώνετε την μία άκρη με το υπόλοιπο μάτι και γεμίζετε το τριγωνάκι που σχηματίζεται.
  4. Έτοιμο και γοητευτικό!


Νομίζω πως αυτές οι τεχνικές μας ανοίγουν λίγο τα μάτια για το πως θα κινηθούμε την επόμενη φορά που θα θέλουμε να κάνουμε cat eye! Το eyeliner θέλει εξάσκηση και τόλμη, να μην το φοβηθείς!


Καλή επιτυχία λοιπόν!
Αυτά για τώρα,
φιλάκια,alisfanny


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου